Автор: През цялото време на президентството на Доналд Тръмп мейнстрийм медиите

...
Автор: През цялото време на президентството на Доналд Тръмп мейнстрийм медиите
Коментари Харесай

Нюзуик: Има ли Украйна компромат за Джо Байдън?

Автор: 

През цялото време на президентството на Доналд Тръмп мейнстрийм медиите непрекъснато внушаваха, че Русия разполага с по този начин наречения " компромат " за президента - компроматни материали, употребявани като оръжие за въздействие посредством изнудване. Всички си спомняме ежедневния поток: " Има ли Русия компромат за Тръмп? ", питаше Си Ен Ен.

" Една съветска дума, която американците би трябвало да знаят: " компромат " ", написа Грег Майър в NPR, като заключи, че " Русия може да разполага с компрометиращи материали за новоизбрания президент Доналд Тръмп ". В. " Гардиън " се съгласи, като написа, че има " явно удостоверение, че Кремъл разполага с компромат, или евентуално компрометиращ материал за Тръмп... който се е случил по време на пътуванията на Тръмп до Москва ".

Джонатан Чейт написа в " Ню Йорк Мегазин ", че Русия има " секрети лостове за въздействие върху Тръмп " и " огромна част от уличаващата информация е доказана " - изказване, повторено от Би Би Си в публикация, озаглавена " Русия и изкуството на " компромата ". В. " Вашингтон пост " беше захласнат от теорията на конспирацията, публикувайки голям брой публикации за това, както и " Дейли Бийст " с непрекъснат поток от публикации. Дори " Ню Йорк Таймс " разпространява тайната доктрина, че Русия е имала компромат против президента, въз основа на къса среща, на която е участвал един от синовете на Тръмп в Тръмп Тауър. Бяха написани цели книги за всички компромати, които Кремъл сякаш имал за президента Тръмп, и те бяха драговолно представени от всички водещи медии.

И какъв е този компромат, който Русия е имала за Тръмп, съгласно нашите августейши медийни институции? Путин бил разполагал със секс записи на Тръмп с проститутки, които пикаят върху него.

Изглежда толкоз неуместно, че някой - да не приказваме за нашите най-отбрани медийни институции - е повярвал в това със задна дата. Сега към този момент знаем, че записът с уринирането произлиза от акцията на Хилъри Клинтън. Но тайната доктрина за компромата беше от значително значение за описа на демократите, че Русия има безгранично въздействие върху президента.

За " Вашингтон Пост " (измисленият) компромат означаваше, че Тръмп е " сътрудник на Русия ". За Си Ен Ен това означаваше, че Тръмп е " съветски сътрудник ". Точно същата опорна точка беше повтаряна до погнуса в медии като The Atlantic, The New Republic, Slate, Wired и всяка вечер по MSNBC. Конкретното естество на компромата или по какъв начин Тръмп е бил съветски сътрудник или актив в никакъв случай не беше закрепено или открито и зависеше от творчеството на журналистическото въображение. Макс Бут съвършено улови духа на времето в публикация за " Вашингтон Пост ", озаглавена " Ето 18 аргументи, заради които Тръмп може да е съветски сътрудник ".

Всички диалози за компромат бързо завършиха сега, в който Джо Байдън стана президент, тъй като сигурно никое непознато държавно управление не би могло да има нечистотия за него. Това не накара никого да зададе очевидния въпрос: Възможно ли е украински чиновници да имат компромат за Джо, като се имат поради всички изказвания за неговата корупция в Украйна?

Това е доста по-разумен въпрос за Джо Байдън, в сравнение с, когато беше поставян като сигурен за Тръмп. В края на краищата Хънтър Байдън е получил доста милиони долари от съмнителната украинска енергийна компания Burisma, макар че не е имал никаква подготовка за тази работа, като се изключи че е бил наследник на вицепрезидента по това време - което се оказа удачно, когато татко му уволни основния прокурор на Украйна Виктор Шокин, който беше почнал следствие на хранилката " Burisma-Хънтър ".

И въпреки всичко, в явен контрастност с манията си по съветския компромат против Тръмп, мейнстрим медиите се подредиха на опашката, с цел да отхвърлят обвиняванията в корупция против Байдън като оскъдни. Това не беше по никакъв начин елементарно, само че въпреки всичко медиите доблестно изпълняваха отговорностите си, като неведнъж твърдяха, че Хънтър Байдън е бил заплатен от Burisma по аргументи, които нямат нищо общо с обстоятелството, че татко му по това време е бил вицепрезидент и е направлявал връзките на Съединени американски щати с Украйна - и че Джо не е знаел за извънредно доходоносните бизнес покупко-продажби на сина си. И желаят да ви накарат да повярвате, че вицепрезидентът Байдън е уволнил Шокин, тъй като той е бил подкупен.

Последните доказателства разобличават изявленията на медиите като чиста агитация. На 31 юли 2023 година Девън Арчър свидетелства пред Комисията по контрол и отчетност на Камарата на представителите на Съединени американски щати както за връзката на Джо с Burisma, по този начин и за аргументите, заради които е уволнил Шокин. Арчър е непосредствен другар на Хънтър Байдън, който е работил дружно с него в управителния съвет на Burisma. Под клетва Арчър свидетелства, че Burisma е платила на Хънтър милиони долари единствено тъй като татко му е бил вицепрезидент. Burisma щяла да банкрутира без " марката ", а марката била Джо - свидетелства Арчър. Според Арчър Джо Байдън е взел участие в далаверата; той е бил включен на високоговорител по време на бизнес срещи най-малко 20 пъти.

Арчър също по този начин свидетелства, че Джо е уволнил Шокин не за това, че е подкупен прокурор, а за това, че е разследвал милионите долари, които Burisma е плащала на Хънтър, за който притежателят на компанията Микола Злочевски казвал, че е по-глупав от кучето му. В последвалите изявленията Арчър още по-ясно удостовери, че Шокин е уволнен за това, че се е захванал с големите заплащания на Burisma към семейство Байдън.

Всичко това е добре известно на украинските публични лица. Самият Шокин пусна видеоклип, в който непосредствено опровергава лоялните на Байдън американски медии и в който в детайли изяснява за какво вицепрезидентът Байдън е заплашил президента на Украйна със задържане на сериозно значимата американска помощ, в случай че Шокин не бъде неотложно сменен.

" Описването на тези следствия като неактивни няма нищо общо с действителните обстоятелства ", споделя Шокин. " На господин Байдън му беше казано, че ще стартираме да разпитваме сина му и други, Арчър и други, всички забъркани в делото Burisma. И всички доста добре разбираха, че тази борба щеше да приключи зле за тях... Байдън беше схванал какво се обрисува... Бяхме на път да стигнем до изхода на това дело. След като разбра всичко това, Байдън употребява всички неофициални средства, с които разполагаше... Байдън е работил в името на личните си ползи, за фамилията си... Джо Байдън имаше съображение да се притеснява, че всичко това в последна сметка ще засегне сина му ".

Заради терзанията си Байдън размени Шокин с нов прокурор, който неотложно приключи следствието за Burisma.

Нищо от това, което се появи в последно време, няма шокиращата стойност на запис с уриниране. Но може би това е по този начин, тъй като всичко е истина. То подхожда и на материалите, открити в прословутия преносим компютър на Хънтър, който съдържа имейли от ръководители на Burisma, молещи Байдън да употребява въздействието си, с цел да спре натиска върху тях от страна на украински чиновници.

За разлика от записа с уринирането и другите голословни изказвания за съветски компромат против Тръмп, тук доказателствата са солидни, че Джо Байдън е злоупотребил с властта си като вицепрезидент, с цел да обогати съществено фамилията си посредством търговия с въздействие. Вицепрезидентът сполучливо заплаши, че ще спре финансовата помощ, в случай че украинският президент не приключи неотложно следствието, разкриващо рекета на Байдън.

 

 

Въпреки доказателствата за корупцията на Байдън в Украйна, държавното управление на Зеленски не разкрива мръсната история на Джо в страната му. Но за какво Зеленски би трябвало да разкрива нещо за Байдън? На голяма за Америка цена Байдън води най-голямата война след Втората международна война, с цел да помогне на Украйна.

И въпреки всичко, защото поддръжката на американската общност за нея пресъхва, човек не може да не се запита какъв брой независимост има президентът Байдън да се отдръпна от тези големи военни старания, даже и да желае.

Едно нещо е несъмнено: в случай че президентът Тръмп водеше сходни огромни старания за подкрепяне на непозната мощ, обичайните американски медии щяха да го назовават задграничен актив.

Макс Ейбрамс, лекар на науките, е професор по политически науки в Североизточния университет и създател на " Правила за бунтовници ": Науката за успеха в историята на войнството.

 

Източници: " Нюзуик ", dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР